Aktivity

Lipno nad Vltavou a jeho okolí nabízí nepřeberné množství sportovních a kulturních aktivit. Je jedno jestli přijedete na jaře, v létě, na podzim nebo v zimě, na Lipně je vždy co dělat a každé roční období má své kouzlo.

Areál hotelu BouCZECH*** a apartmány Bouček nabízí přímé spojení skibusy ze svého parkoviště na hlavní sjezdovku Jezerní vzdálenou od hotelu po silnici cca: 3,6 km (vlastním autem: 852m (2 min), či pěšky (15 minut)) přímo k sjezdovce. (vstup je cca 1/3 sjezdovky). Stačí nazout lyže a jet. Skipas si lze zakoupit on-line. Nemusíte ani do pokladen.


Skiareál LipnoSKIAREÁL LIPNO

Skiareál Lipno je pětihvězdičkové moderní lyžařské středisko zaměřené především na rodiny s dětmi bez ohledu na věk. Pro děti je zde připraveno nejmodernější lyžařské hřiště v České republice Fox park, kde se o Vaše ratolesti postará tým zkušených instruktorů. Pro naše nejmenší návštěvníky je připraven Bambini park. Dopravu v rámci střediska zajišťují skibusy. Zima na Lipně je krásná, ale i v létě je tady spousta zábavy.

GPS: 48.643766, 14.221171
Webové stránky: www.zima.lipnoservis.cz
Zdroj: www.zima.lipnoservis.cz


SPORTOVNÍ PŮJČOVNA LIPNO CENTRUM – zvýhodněné ceny na půjčovné

Společnost Lipno Centrum je největší síť půjčoven letního i zimního sportovního vybavení na Lipensku. Platí to jak v případě množství půjčovaného zboží, tak i provozoven.
V zimě máme v provozu celkem osm poboček – dvě v Lipně nad Vltavou, dvě ve Frymburku, v Horní Plané, v Nové Peci, v Českém Krumlově, v Třeboni. Na pobočkách můžete kromě půjčovny využít i servis či testovací centrum. Nabízíme široký sortiment sportovního vybavení.

Půjčovna: sleva pro hosty hotelu BouCZECH*** na …………………
Rezervace: Zarezervujte si zimní sportovní vybavení z pohodlí domova.
Zdroj: https://www.lipnocentrum.cz/letni-sportovni-potreby/


AQUAWORLD LIPNO

Vodní ráj Aquaworld je skvělým místem, kde je možné relaxovat za každého počasí. Relax ve vířivce s nádherným výhledem na lipenské jezero Plavecký bazén, vodní skluzavka pro děti nebo bazén s protiproudem. Vodní zvedák Delfín pro handicapované osoby. Využijte slevy, kterou nabízí Lipno.card na vstup do bazénu a sauny!

Zdroj: https://www.lipno.info/zazitky/aquaworld-lipno.html


Bobová dráha LipnoBobovka Lipno nad Vltavou

Bobovat za každého počasí a po celý rok? Na zbrusu nové horské bobové dráze si užijete jízdu tak trochu z ptačí perspektivy, zlatým hřebem jsou 2 zatáčky s téměř 360 stupni. Nová dráha je díky bezpečnostním pásům a automatickým brzdám vhodnější pro rodiny s dětmi. Původní kilometrovou korytovou bobovou dráhu ocení spíše sportovnější jezdci. Rychlost si v obou případech řídíte sami pomocí brzdy. Na start drah se dostanete pohodlně pomocí vleků. Unikátní projekt, jediné místo v ČR, kde najdete obě dráhy pohromadě!

Zdroj: http://www.slideland.cz


Hopsarium Lipno

Hopsarium Lipno je umístěné v budově Aquaworldu v Lipně nad Vltavou. Otevřeno je celoročně, otevírací doba je v sezóně od 10 do 19 hodin. Hopsarium je určeno pro hraní dětí i s jejich rodiči.
Hlavní část vybavení tvoří prolézací věž přes dvě podlaží s překážkami, střílecími děly a fontánou na pěnové míčky, dvojskluzavkou, míčkovým bazénkem. Součástí prolézací věže je i trampolína. Z věže se dá přímo sklouznout na nafukovačku – klokanici Sáru. Ta má zavírací kapsu, kam se schová spoustu dětí. Samostatně je umístěn batolecí koutek s míčkovým bazénkem, houpačkou, stavebnicí z kostek.

Zdroj: https://lipno.hopsarium.cz/info/


Papilonia Lipno

Představte si nejkrásnější motýly světa poletující přímo kolem vás! Stovky exotických motýlů, klima deštného pralesa, přímý kontakt s živými motýly, letová zóna ve stylu fantasy pohádky

Zdroj: https://www.papilonia.cz/lipno

 

 


Czech Repubrick

Czech Repubrick je na Lipně každý víkend Výstava lega, jakou svět neviděl! Na jednom místě navštívíte Národní muzeum, hrad Karlštejn nebo katedrálu svatého Víta. Nakouknete do vesmírné stanice, roztočíte ruské kolo, stanete se vlakovým průvodčím nebo osvětlovačem rockového koncertu. Na ploše 2 000 m2 najdete více jak 40 obřích staveb propracovaných do nejmenších detailů. Čekají vás známé české památky, filmoví hrdinové v životní velikosti, technické modely na ovládání i záplava kostek na hraní.

Adresa: Lipno nad Vltavou 998?
Zdroj: https://www.czechrepubrick.cz/


Vítkův HrádekVítkův kámen

je zřícenina gotického hradu na vrcholu stejnojmenné hory na pravém břehu Lipenské přehrady. Zřícenina stojí nad osadou Svatý Tomáš, asi pět kilometrů od Přední Výtoně. Je to nejvýše položený hrad v Česku. Od roku 1963 je chráněn jako kulturní památka. Přístupný je i v zimním období. Kdy se témeř ocitáte ve středověku. Zasněžená krajina, kamenný hrad, velký kříž zasazený do skáli před hradem. Na nádvoří hoří oheň a pro zahřátí si můžete dát i svařené víno.

Adresa: Svatý Tomáš, 382 73 Přední Výtoň


VNITŘNÍ A VENKOVNÍ AQUAPARK – Frymburk

pro děti i dospělé, který zahrnuje vnitřní bazén o velikosti 468 m2 a venkovní celoročně vyhřívané bazény. Těšit se můžete na relaxační bazény se slanou i sladkou vodou, plavecký bazén a další různé atrakce, díky kterým náš vodní svět poskytuje zábavu a odpočinek hostům všech věkových kategorií. Celková vodní plocha o velikosti 850 m2. Sauna neboli relaxační lázeň při teplotách od 70° do 100°C a relativní vlhkosti od 3% do 20% je odedávna využívána k detoxikaci organismu, zlepšení mentálního zdraví a snížení bolestí. Saunování přináší psychickou i fyzickou relaxaci těla, pomáhá posilovat krevní oběh a odolnost organismu. Svět pod hladinou – To je unikátní expozice akvárií a artefaktů, přibližující podvodní život nejen v Čechách, ale také v tropických vodách a mořích. Na ploše 500m2 spatříte více jak 30 akvárií. To vše v překrásné lokalitě jižních Čech.

Zdroj: https://www.hotelfrymburk.cz/


Ski park Frymburk

Park Frymburk nabízí příznivcům zimních radovánek dvě nenáročné modré sjezdovky s dech beroucím výhledem na Lipenské jezero a okolní krajinu. K dolní stanici vleku se přiblížíte 100m pojízdným pásem v Dětském parku Médi Kubíka, který se nachází hned vedle parkoviště. Jízdu na vleku bez obav zvládnou všechny děti i začátečníci. Obě sjezdové tratě jsou za mrazivého počasí pilně zasněžovány. „Dětské“ hřiště Médi Kubíka nabízí naprosto ideální podmínky i pro nejmenší fandy lyžování či snowboardingu. Široký, mírný, výcvikový svah s dvěma pohodlnými pojízdnými koberci a moderními výukovými prvky je ideální pro efektivní a hravou formu lekce lyžování / snowboardování. Park je navíc zpestřen tubingovou dráhou a kolotočem.

Zdroj: https://www.parkfrymburk.cz/cz/